23948sdkhjf

Save Food Interpack och Scanpack inleder samarbete

Save Food Interpack och Scanpack inleder samarbete för bättre förpackningar mot svält.
Under Scanpack på Svenska Mässan introduceras Save Food initiativet i samarbete med Interpack och med stöd av FN-organen FAO och UNEP. Med bättre förpackningar kan världssvälten minskas.

200 anslutna företag
Save Food, en kombinerad utställning och konferens, får skandinavisk premiär i oktober 2015 under Scanpack, Nordens största förpackningsmässa på Svenska Mässan i Göteborg. Initiativet kommer från Interpack, världens största förpackningsmässa i Düsseldorf, i samarbete med FAO, FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation, och UNEP, FN:s miljöprogram. Runt 200 industriföretag har på kort tid anslutit sig till projektet.

- Vi är oerhört glada för att kunna ta upp en hållbarhetsfråga, som i högsta grad handlar om mänsklighetens överlevnad, på vår agenda. Det här är en fråga som berör alla, från lokal till global nivå, säger Anna-Lena Friberg, affärsansvarig för Scanpack i ett pressmeddelande. Det är också glädjande att Interpack och Messe Dûsseldorf har valt Scanpack som sin samarbetspartner i Skandinavien då vi redan arbetar aktivt med dessa frågor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094