23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Lufttorkad biff vann Matverk Dalarna

Smaklig lufttorkad biff på utvald ungtjur vann Matverk Dalarna.

I Dalarna tog en svensk lufttorkad biff hem segern och går därmed vidare till riksfinalen i Nyköping den 21 januari, enligt ett pressmeddelande. Breasolan är förädlad av Görgen Tidén på biffstock från ungtjur, uppfödd och utvald av Jan Forsell från Bjursås lantbruk. Den vann både i smak och marknadspotential.

– Att lufttorka kött är ett gammalt matarv, en metod som även samerna har använt sig av. Det blir väldigt gott, så varför ska vi gå över ån efter vatten och köpa in det från Italien?, undrar Görgen Tidén. I processen har jag fått otroligt bra stöd från Miljö & Hälsa i Rättvik. Det betyder mycket att ha professionell hjälp med på tåget.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.063|instance-web02