23948sdkhjf

Kung Markattas konservburkar blir bisfenolfria

Runt årsskiftet kommer alla Kung Markattas produkter i konservburk, 400 gram, ha konverterats över till konservburkar som är fria från bisfenol A, BPA.
Först ut är Kung Markattas Krossade tomater, Hela skalade tomater samt Körsbärstomater, där leveranser till butik redan har kommit igång under december 2014. Kung Markattas sortiment av bönor på burk samt kokosmjölk och kokosgrädde kommer även de från och med januari 2015 i bisfenolfria konservburkar.

- Vi har under många år arbetat med att få fram bisfenolfria burkar, men det har fram till nu inte varit möjligt, berättar Lennart Olsson, inköpschef på Kung Markatta i ett pressmeddelande. Även om analyser visat att de burkar vi använt släppt ifrån sig inget eller väldigt låga mängder bisfenol A, under de gränsvärden som är satta, har vi inte varit nöjda med detta. Vi är därför mycket glada över att nu kunna konvertera över all våra konservburkar på 400 gram till bisfenolfria burkar.

Den främsta anledningen till att Kung Markatta har produkter förpackade i konservburkar är att företaget arbetar med småskaliga, ekologiska leverantörer, som endast kan erbjuda denna typ av förpackning. För en liten leverantör är det en mycket stor investering att ställa om en produktionslinje och byta maskinpark från konservburkar till exempelvis kartong, vilket inte gör det möjligt i dagsläget.

- Vi vill heller inte tumma på kvaliteten på innehållet. Vi har samarbetat med flera av våra leverantörer under många år och produkterna håller mycket hög kvalitet, vilket naturligtvis är extra viktigt för oss som arbetat med ekologisk mat i över 30 år, säger Lennart.

Under december 2014 anlände den första sändningen med tomatburkar, som alla bär den orangea märkningen ”bisfenolfri”.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063