23948sdkhjf

Konsumentföreningar fusioneras med KF

Konsumentföreningen Svea och Coop Medlem Syd går samman med Kooperativa Förbundet, KF, genom fusion.
Föreningarnas medlemmar blir efter fusionen direktmedlemmar i KF. Förändringen är ett led i arbetet med att modernisera och effektivisera Coop i Sverige.

– Genom fusionen med KF säkrar vi medlemsinflytandet som är en av hörnstenarna inom kooperationen. Coop äger vi tillsammans och det gör oss unika på marknaden, säger Kenneth Östberg, ordförande i Konsumentföreningen Svea i ett pressmeddelande.

Tillsammans har de båda föreningarna cirka en miljon medlemmar, som efter att fusionerna genomförts blir direktmedlemmar i KF. För medlemmarna blir det dock i praktiken ingen skillnad. Medlemmarna kommer fortfarande att kunna rösta fram ägarombud som ska representera dem. Ägarombuden och den regionala, demokratiska organisationen kommer att vara kvar. Fusionerna beräknas vara genomförda under första halvåret av 2015.

– Fusionen är ett viktigt steg i arbetet med att effektivisera konsumentkooperationens struktur. Vi vill stärka vår särart och fokusera på fördelarna med att vi ägs av våra medlemmar, säger Tommy Ohlström, vd för Kooperativa Förbundet, KF.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081