23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Ökad försäljning av vildsvinskinka

Vildsvinskinka kommer finnas på alltfler julbord i år.

Enligt en undersökning från HUI Research planerar var fjärde svensk att äta vildsvinskött det närmsta halvåret. Och sedan sommaren har intresset för vildsvinskött ökat hos 19 procent av svenskarna.

– Vi ser en ökad försäljning av vildsvinsskinka på 10-15 procent, säger Pär-Ola Andersson på Skånska vilt, en av landets största vilthanteringsanläggningar i ett pressmeddelande.

– Vildsvinsskinka tillagas på samma sätt som tamgris, men vildsvinsköttet är mörkare och har en mer utpräglad viltsmak. Från jägarhåll ser vi det positivt att fler får ta del av ett fantastiskt livsmedel, säger Christina Nilson-Dag från Svenska Jägareförbundet.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.08