23948sdkhjf

Sigtuna Brygghus satsar på miljöarbete

Sigtuna Brygghus utanför Stockholm är ett mikrobryggeri som satsar stort på sitt miljöarbete.
Sigtuna Brygghus har under de senaste åren gjort stora satsningar för att kunna brygga öl på ett så miljövänligt sätt så möjligt. Bland annat drivs bryggeriet endast av förnyelsebar el från vatten- och vindkraft. Samtliga restprodukter från bryggningen används till att skapa fjärrvärme samt till att bilda biogas som exempelvis ger stadsbussarna bränsle.

Fler ekologiska öl
Försäljningen av ekologiska livsmedel har ökat kraftigt under de senaste åren och det finns nu även stor efterfrågan på ekologiska öl. Sigtuna Brygghus är det bryggeriet som lanserat flest ekologiska öl i Sverige och för att möta den ökande efterfrågan av miljövänliga alternativ lanseras nu Sigtuna Organic Ale även på burk.

– På Sigtuna Brygghus har vi alltid arbetat aktivt med miljöfrågor och strävar hela tiden efter att bli ännu bättre. Att lansera Sigtuna Organic Ale på burk är naturligt då det innebär flera fördelar rent miljömässigt. Till exempel blir transportvikten för aluminiumburkar betydligt lägre än för glasflaskor, säger Peter Forss som är en av grundarna av Sigtuna Brygghus i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.159