23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Anrikt bageri tror på expansion

100-åriga Loosbagarn i Ljusdal byter ägare och med ett ökat lokalt tänk ska bageriet växa i regionen.








"Skulle kunna femdubbla produktionen"





De tidigare ägarna, företagarna Olle Olmårs och Jan-Eirik Johansen, tog över Loosbagarn efter att företaget gick i konkurs 2012. Sedan dess har de bland annat rustat upp lokalerna och fått bageriet på fötter igen, skriver helahelsingland.se. Nu väljer Olle Olmårs att sälja sin del av företaget till Jan-Eirik Johansens sambo – Annika Backlund. Den nya ägarkonstellationen tror på ökad tillväxt genom mer lokalt tänk. I dag kör bageriet, med fyra anställda, ut runt 2000 brödförpackningar dagligen. – Jag tror vi skulle kunna femdubbla produktionen med de lokaler vi har. Nu vill vi expandera. Vi har till exempel ingenting i Söderhamn, Hudiksvall eller Bollnäs och vi har bara 30 mil till Norge. Det är transportfrågan som är avgörande för var vi kan sälja, säger Jan-Eirik Johansen, till helahelsingland.se.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.079