23948sdkhjf

Tetra Pak mottar global kvalitetscertifiering

Förpackningsbolaget FSC-certifieras för alla marknader i världen.
Efter att ha mottagit certifieringen FSC Chain of Custody, för hela produktionskedjan, kan Tetra Pak nu leverera förpackningar märkta med Forest Stewardship Council på alla marknader i världen.

Certifieringen, som gäller alla konverteringsfabriker och marknadsbolag, är en av FSC:s största flerplatscertifieringar och täcker totalt 92 anläggningar i världen.

FSC:s Chain of Custody-certifiering gör det möjligt att spåra träfibrer i varje steg i leveranskedjan, vilket är en garanti för att alla produkter som bär FSC-logotypen stöder ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar.

– Konsumenterna blir alltmer medvetna om miljöeffekterna av de produkter som de köper och förväntar sig att företag ska hjälpa dem att göra bättre val. FSC-logotypen är en välkänd kvalitetsstämpel för skogsvård och våra kunder har nu möjlighet att visa sitt stöd för ett ansvarsfullt skogsbruk överallt i världen, säger Mario Abreu, vice President Environment på Tetra Pak.

Tetra Pak introducerade FSC-certifieringssystemet i förpackningar för flytande livsmedel och lanserade världens första FSC-märkta förpackning 2007. Sedan dess har Tetra Pak levererat över 130 miljarder förpackningar som bär FSC-logotypen till kunder, enbart under 2014 blev det 43,7 miljarder förpackningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094