23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Ny utbildning ska främja lokal lanthandel

Hösten 2015 startar yrkeshögskoleutbildningen småskalig livsmedelsförädlare på Affärshögskolan i Uddevalla.

– Utbildningen vänder sig till de som vill starta eget inom livsmedelsförädling, men även till de som söker anställning inom branschen, säger Malin Högeteg utbildningsledare på Plushögskolan i Uddevalla, i ett pressmeddelande.

Utbildningen till småskalig livsmedelsförädlare pågår under ett år och de studerande kommer bland annat att lära sig företagsekonomi, livsmedelshygien samt mat, miljö och hållbar utveckling. Under utbildningen kommer de studerande även att få praktisera sina kunskaper på en lanthandel.

– Vi startar utbildningen på förfrågan från branschföreträdare i regionen. Det känns verkligen kul att få bistå branschen med relevant kunskap och bidra till att fler vågar och vill satsa på livsmedelsförädling, säger Malin Högeteg.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.063|instance-web04