23948sdkhjf

Granular tar in nytt kapital från tunga branschprofiler

Styrelsen för Granular har beslutat att genomföra en riktad nyemission om 3 miljoner kronor.
Tecknare i nyemissionen till lika delar är Torbjörn Malmsjö och Anders Brantberg, tidigare ägare och ledare för Norfoods, en ledande nordisk distributör av råvaror och ingredienser till livsmedelsindustrin. Norfoods, som bland annnat fokuserat på högintensiva sötningsmedel, förvärvades 2010 av holländska Caldic Group. Torbjörn Malmsjö ägde före nyemissionen 50 000 aktier i Granular.

- Av egen erfarenhet vet jag att det tar tid att öppna en ny marknad och jag är imponerad över vad Granular har byggt upp så här långt. Bolaget är väl positionerat på den intressanta framtidsmarknad som alternativa sötningsmedel och stevia utgör. Därför är det väldigt spännande att vara med i den fortsatta utvecklingen, säger Torbjörn Malmsjö i ett pressmeddelande.

Nyemissionen genomförs för att stärka likviditeten och det egna kapitalet. Arbetet fortsätter med att anskaffa ytterligare finansiering under våren. Nyemissionen kommer att tillföra Granular 375 000 nya aktier medförande att antalet aktier kommer att uppgå till totalt 13 022 394. Aktiekapitalet ökar genom nyemissionen med 18 750 kr till 651 120 kr.

- Torbjörn och Anders kommer att tillföra oss värden långt mer än bara pengar med sina erfarenheter och kontakter, säger Granulars styrelseordförande Carl Horn af Rantzien.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079