23948sdkhjf

Chock-resultat för Konsum Värmland

Konsum Värmland redovisar ett rörelseresultat på – 60,2 Mkr under 2014. Nu riskerar ett flertal butiker att läggas ned.
För tredje året i rad redovisar Konsum Värmland ett negativt rörelseresultat. Resultatet efter skatt i koncernen uppgår till – 50 Mkr (-31), rörelseresultatet i koncernen uppgick till – 60,2 Mkr (-26,7) och i moderföreningen till – 48,5 Mkr (-37,5). Anledningen är främst en ökad konkurrens som, i kombination med en sviktande gränshandel, inneburit en minskad försäljning. Nu väntas tuffa beslut där butiksnedläggningar, avvecklingar och uppsägningar kan bli aktuella.

Men i styrelsens framtidsplan finns det också offensiva framtidssatsningar för att öka butikernas attraktionskraft samtidigt som nyetableringar kommer att genomföras. Dessutom inleds sökandet efter ett helt nytt geografiskt läge för att utveckla den egna livsmedelsproduktionen.

- Konsum Värmland är i ett mycket allvarligt läge då vi har tappat både resultat, försäljning och förtroende under förra året, säger Konsum Värmlands VD Tomas Sjölander utan omsvep. Tillsammans med ledningen har jag därför lagt fast en framtidsplan som kommer att kräva en hel del tuffa beslut, samtidigt som vi också måste bli bättre på att ta hand om våra butiker och våra medarbetare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079