23948sdkhjf

Majoriteten nöjda med livsmedelskontroller

7 av 10 företagare är nöjda med Livsmedelsverkets kontrollbesök.
En stor undersökning gjord av Sifo visar att 7 av 10 av alla företag som Livsmedelsverket kontrollerar är nöjda med kontrollbesöken. Och 7 av 10 företagare är också mycket nöjda med inspektörernas insats vid kontrollbesöket.

Undersökningen har gjorts för att få veta hur företagarna upplever livsmedelskontrollen, vad de får ut av den och om Livsmedelsverket fokuserar på rätt saker.

Flertalet företagare ser Livsmedelsverket som en viktigt partner som är till nytta för verksamheten. Och inspektörerna får höga betyg. Över 80 % av företagarna är nöjda med inspektörens bemötande, upplever att de har en bra dialog under kontrollbesöket, och att inspektören visar intresse för verksamheten.

– Vi är mer än nöjda med resultatet. Vi har arbetat en hel del med att vara mer lyssnande och coachande. Nu ger det utdelning. Jag är stolt över inspektörerna, säger Rauni Niskanen, chef för livsmedelskontontrollen i ett pressmeddelande.

Mer kunskap om företagen
Något som företagarna inte är fullt lika nöjda med är kunskapen om företagens egna verksamheter och anläggningar. Sex av tio företagare är nöjda, så här finns en förbättringspotential.

– Vi arbetar kontinuerligt med utbildning, både för att bredda vår kompetens och för att bli mer specialiserade. Vår ambition är att alltid se varje företagares specifika behov och ge de bästa råden. Undersökningen visar att vi prioriterar rätt, säger Rauni Niskanen.

Sifo-undersökningen har gjorts bland alla företag som Livsmedelsverket kontrollerar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.188