23948sdkhjf

Eko-ägg populärt i påsk

Hela 95 procent av de som firar påsk planerar också att äta ägg under den kommande påskhelgen, och nästan var tredje person planerar att välja ekologiska ägg i påsk.
En färsk undersökning från Coop Medlemspanel visar att äta äggen kokta (92%) eller att använda dem i olika maträtter (57%) är populärast i påsk. Var fjärde person kommer också måla ägg. På påskbordet i år kommer de flesta (68%) att hålla sig till traditionella rätter. Det som sticker ut är att var fjärde person kommer att ha nyttiga och hälsosamma alternativ samt ekologiskt på påskbordet.

– Generellt har vi en önskan om att äta sundare och mer ekologiskt. Det visar sig även under våra stora mathögtider som påsken, även om man också unnar sig godsaker. Just ägg är den vara, efter barnmat, som Coops kunder helst väljer att köpa ekologiskt. Under 2014 var vart tredje sålt ägg hos oss ekologiskt, säger Louise König, hållbarhetschef på Coop i ett pressmeddelande.

Viktigast när man väljer ägg är att hönan lever under goda förhållanden, det svarar 56 procent. Därefter att det är från en lokal producent (37%) och storleken på äggen (35%). Äggets färg (8%) och utseende (3%) har dock mindre betydelse.

– Jag blir glad över att så många bryr sig om hur hönsens välbefinnande när de väljer ägg. Sedan årsskiftet säljer Coop inte ägg från burhöns. Om djuren mår bra i produktionsprocessen blir också maten godare, säger Louise König.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078