23948sdkhjf

50 procent fler ekogrisar

Det kraftiga suget efter ekologiskt griskött har gjort att fler grisbönder nu vågar ställa om sin produktion för att möta efterfrågan.
– Vi kommer att kunna öka utbudet med 40- 50 procent redan under 2015, säger Carina Andersson, själv grisbonde och vice ordförande i föreningen Jord på Trynet som organiserar landets KRAV-grisuppfödare i ett pressmeddelande.

Det KRAV- ekologiska grisköttet, som kommer från grisar som fått beta utomhus, böka i jorden och bada gyttjebad under minst fyra sommarmånader, har inte räckt till på långa vägar under året som gått. Och nu vill landets 24 KRAV-grisproducenter bli fler för att kunna möta den starka efterfrågan.

– Under många år har antalet KRAV-grisar i Sverige utgjort knappt 1 procent av den totala svenska grisproduktionen. Men nu tycks det ha lossnat, säger Carina Andersson.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Sjöstrand Coffee får brittisk miljonorder
Cafékedjan Le Croissant i konkurs
Semper ansluter sig till Lantmännens gröna initiativ
Probi tillsätter ny ordinarie vd
Därför pressar kedjorna sina leverantörer att sätta vetenskapsbaserade mål
Fontana prisas som en av Sveriges bästa arbetsplatser
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.109