23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

50 procent fler ekogrisar

Det kraftiga suget efter ekologiskt griskött har gjort att fler grisbönder nu vågar ställa om sin produktion för att möta efterfrågan.

– Vi kommer att kunna öka utbudet med 40- 50 procent redan under 2015, säger Carina Andersson, själv grisbonde och vice ordförande i föreningen Jord på Trynet som organiserar landets KRAV-grisuppfödare i ett pressmeddelande.

Det KRAV- ekologiska grisköttet, som kommer från grisar som fått beta utomhus, böka i jorden och bada gyttjebad under minst fyra sommarmånader, har inte räckt till på långa vägar under året som gått. Och nu vill landets 24 KRAV-grisproducenter bli fler för att kunna möta den starka efterfrågan.

– Under många år har antalet KRAV-grisar i Sverige utgjort knappt 1 procent av den totala svenska grisproduktionen. Men nu tycks det ha lossnat, säger Carina Andersson.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.094|instance-web04