23948sdkhjf

Succé för Glassfestivalen

Glassfestivalen, som i år arrangerades tillsammans med Lakritsfestivalen, lockade 11 000 besökare till Annexet vid Ericsson Globe i Stockholm.
- Eftersom det var första gången Glassfestivalen anordnades visste jag inte på förhand hur mottagandet skulle bli bland utställare och publik. Men med facit i hand fick vi idel högklassiga utställare med fantastisk glass att erbjuda besökarna, säger Daniel Golabiewski på Glassfestivalen till Food Supply.

Småskaliga glassproducenter
Bland utställarna fanns exempelvis Gettergod Gelato som tillverkar glass på getmjölk, familjeföretaget Wermdö Glassmakeri, Go Coconuts med glass gjord på kokosmjölk, Sänkdalens glass, Järnaglass och Guteglass. På plats fanns även Kalasglass som hade glasskalas för alla barn, Chokladfabriken som höll glassprovningar, den danska tillverkaren Hansens glass, trendiga Bubbies med sin Mochi Ice Cream från Hawaii samt den amerikanska glassgurun Ben&Jerry's.

- Extra roligt att det var så många småskaliga glassproducenter som fick möjlighet att visa upp sig för nya kunder. Strömmen av besökare var konstant och ofta var det svårt att ens ta sig fram på festivalområdet, fortsätter Daniel Golabiewski.

Mycket tyder på glassfestival 2016
Årets succé visar att såväl utställare som besökare vill se en glassfestival i Sverige, vilket också borgar för att Glassfestivalen får en uppföljare 2016. Daniel Golabiewski berättar även att samtliga utställare redan har förbokat sig till nästa års festival. Om Glassfestivalen kommer att anordnas tillsammans med Lakritsfestivalen är fortfarande inte bestämt. Det finns även en tanke att lägga till en dag för enbart branschfolk.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078