23948sdkhjf

Food trucks till Malmö

Den internationella trenden med food trucks har redan nått flera andra städer i Sverige och nu är det Malmös tur.
Smaka på Skåne har tillsammans med Nordic Street Food arbetat för en långsiktig lösning som gör att fler ska kunna servera bra mat på gatan.

”ÄNTLIGEN!!!!! WE FINALLY DID IT! Malmö Stad har äntligen gjort det möjligt för street food på Malmös gator! Vi har kämpat tillsammans med Jannie på Smaka på Skåne i två år för att få till en testperiod på Malmös gator och nu har vi äntligen lyckats få detta tillstånd till halverad avgift och utan krav på förening!”, skriver Nordic Street Food på sin facebooksida enligt ett pressmeddelande.

Från början krävde Malmö Stad en årlig kostnad på 48 000 kronor för att få sälja mat på kommunal mark och att aktörerna själva var tvungna att bilda förening för att administrera tillstånden, och därmed se till att Malmö Stads villkor uppfylls av aktörerna. Med föreningskravet lades också upp till att föreningen också skulle ta på sig ansvaret för at utveckla street food rörelsen i Malmö. Gatukontorets formella ja innebär en ettårig försöksperiod, halverad avgift för food trucks, och inget krav på förening.

– Malmö har fantastiska förutsättningar, jag tror vi trots Stockholms och Göteborgs försprång kan bli ännu bättre. I Skåne finns en fantastisk mångfald när det gäller olika kulturer och mat. Street food-utbudet ska vara varierat och här finns det ingen risk att det blir sjutton truckar som serverar hamburgare, säger Pernilla Elmquist som under det senaste året blivit Skånes ansikte för street food.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094