23948sdkhjf

Lokala producenter sökes till Local EAT Award

Nordic Choice Hotels letar efter länets bästa matentreprenörer i Sigtuna-, Arlanda- & Uppsala-området.
Nordic Choice Hotels letar efter lokala matentreprenörer som har de bästa lösningarna för god, hälsosam och hållbar mat. Den nordiska mattävlingen Local EAT Award går av stapeln i juni där vinnaren får 100 000 kronor.

- Nu letar vi efter lokala kämpar, vi söker de som gått från ord till handling vad gäller hållbar mat. De där initiativen som gör skillnad för både individen och samhället, säger Tobias Pettersson, General Manager på Quality Airport Hotel Arlanda i ett pressmeddelande.

Startar denna vecka
Tävlingen startar denna vecka och pågår fram till den 30 april. I början av maj kommer 10 regionala vinnare koras i Sverige och Norge. På EAT Stockholm Food Forum den 2 juni koras vinnaren som får 100 000 kronor och mentormöte med entreprenören & hotellmagnaten Petter A Stordalen.

- Vi har stora ambitioner med att skapa de bästa hållbara matalternativen. Men nu behöver vi de lokala mathjältarna som sitter inne på de där smarta lösningarna som kan göra skillnad i längden och hjälpa oss att ta tillvara på de resurser vi har här och nu – för att skapa hållbara alternativ på lång sikt, säger Susanne Boije Fredlund, General Manager på Clarion Hotel Gillet i Uppsala.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126