23948sdkhjf

Lokala bagerier får order från Ica

"Kommer ha en positiv inverkan på produktionen", säger Tina Bertilsson, delägare i Stödebröd.
Ica möter trenden kring hantverksmässigt tillverkade livsmedel och lanserar nu bröd tre från lokala bagerier – norrländskt korntunnbröd, skånsk kavring och gotländskt surdegsknäcke. Nyheterna ingår i sortimentet Ica ’God smak från’, som lanserades i fjol och är ett nära samarbete med lokala leverantörer.

Förra året lanserades bland annat klassiska charkuterier, ostkaka och smör. 

Och nu utökas alltså sortimentet med färskt bröd från Stödebröd i Medelpad och Södervidinge i Skåne samt surdegsknäcken från Fårösund, Gotland. Från det norrländska familjebageriet Stödebröd kommer ett mjukt korntunnbröd, och delägaren Tina Bertilsson är smickrad över det stundande samarbetet.

– Det känns förstås jättekul att få leverera till ett varumärke som lyfter fram olika lokala produkter, säger hon till Food Supply.

Tina Bertilsson säger att produktionen kommer att ha en positiv inverkan på produktionen, men att verksamheten kommer att behålla sina nuvarande lokaler.

– Sedan får vi se om vi kommer att behöva anställa mer personal, uppger Tina Bertilsson.


 Dan Jacobson, färskvaruchef på ICA Sverige uppger i ett pressmeddelande att det för Ica är viktigt att gynna mathantverk med tradition och råvaror med svenskt ursprung.

– Just bröd har en speciell plats i vår svenska matkultur, säger han.



Brödnyheterna inom finns i butik från april 2015. Lokala avvikelser kan förekomma.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14