23948sdkhjf

Paulig-koncernen säljer division

Solina Group förvärvar industrikrydds-divisionen av Paulig Group.
Solina Group förvärvar industrikrydds-divisionen av Paulig Group. Försäljningen trädde i kraft 7 april i år.

Solina Group har sitt huvudkontor i Frankrike och företaget sysselsätter runt 800 personer i 15 olika länder och nettoförsäljningen ligger på 250 miljoner euro. Bolaget har tio produktionsanläggningar i Europa och levererar ingredienslösningar till fler än 35 länder i Europa, Mellanöstern och Asien.

– Industrikryddor, som passar in perfekt i våt nordeuropeiska organisation, kommer att dra nytta av vår utvecklingsplattform samt internationella utveckling, säger Eric Terré, vd för Solina Group, i ett pressmeddelande.

Paulig-koncernens division industrikryddor fokuserar på skräddarsydda kryddblandningar som utvecklas i nära samarbete med kunder inom livsmedelsindustrin. Produktportföljen består av drygt 2 000 produkter och de största marknaderna finns i Norden, Baltikum och Ryssland och deras grannländer. Alla produkter tillverkas i tillverkningscentret i Estland och divisionens nettoförsäljning under 2013 uppgick till 53 miljoner euro och divisionen har 150 anställda i Finland, Sverige, Norge och Estland.

– I och med förvärvet kommer vi att få en bättre möjlighet att fortsätta med sin tillväxtstrategi utanför Norden och fokuserar nu på konsumtionsvaror och foodservice, säger Jaana Tuominen, koncernchef för Paulig-koncernen, i samma pressmeddelande.

Parterna har beslutat att köpesumman inte offentliggörs.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109