23948sdkhjf

Vulkanpizza ger klirr i kassan för Piteå-krog

Femdubbla summor i dagskassan efter viral succé.
Vulkanpizzan, bakad på pizzeria Gul & Blå i Umeå, blev i slutet av förra veckan en viral succé.

Enligt pizzeriaägaren Halmat Hussein är restaurangen överfull av kunder, folk ringer och förbokar pizzor och dagskassan är fem gånger så stor som en vanlig dag.

De hela började med att Kifa, som är anställd på pizzerian, fick en idé. Halmat och Kifa började experimentera med den blivande vulkanpizzan och lade ut resultatet på Instagram. Därefter var bollen i rullning.

– Det var i torsdags förra veckan som allt drog igång, berättar Halmat, för Food Supply, och fortsätter:

– Jag har stått och gjort vulkanpizza hela dagen och degen tar slut så vi måste hela tiden göra mer.

Halmat Hussein berättar för Food Supply att han har gjort mellan 650 och 1000 vulkanpizzor à 120 kronor de senaste dagarna. Och efterfrågan blir större och större för varje dag.

– Jag har behövt ta in tre extra bagare för att hinna med alla beställningar. Dessutom ringer journalister från olika håll hela tiden, de har ringt från både USA och England och i dag blev vi inbjudna till Nyhetsmorgon i TV4.

Pizzan – i form av en krans med fickor för ost och annan fyllning – har nu fått efterföljare. Restauranger, i bland annat Laholm och Trollhättan, har anammat konceptet och gör också vulkanliknande anrättningar i hopp om en försäljningssuccé.

Vad tycker du om det Halmat?

– Alltså, vi har fått så otroligt mycket positiv respons på det här, så jag tycker att den här pizzan ska få vara vår grej, säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081