23948sdkhjf

Ostindiefärd smaksätter Mariestad

Stjärnkocken Björn Frantzén mönstrar på Ostindiefararen Götheborg när Mariestad blandar produktutveckling med marknadsföring.
Mariestad kallar seglatsen, som kommer att gå utmed Sveriges västkust, för "Den stora matresan". Färden, som leds av Mariestads bryggmästare Richard Bengtsson, kommer att visas som en programserie på Youtube och Facebook under hösten och gäster på resan är bland andra stjärnkocken Björn Frantzén.

Enligt Dagens Media kommer resan bestå av "diskussioner om smaker och råvaror, möten med tångspecialister, whiskymakare och örtexperter samt en hel del ölbryggning i det medföljande mikrobryggeriet".

Resan är en uppföljning från förra året, då bryggeriet gjorde en liknande resa långs Göta kanal.

– Längs resrutten fick bryggmästaren prova på lokala smaker som han kunde inspireras av i utvecklingen av en ny öl. Göta Kanal är ju ett svenskt kulturarv och vi kände att vi ville fortsätta i den andan i år. Skeppet Götheborg är ju en del av vår historia då det påverkade det svenska samhället under 1700-talet, i och med att den tog hem lyxartiklar från Asien, som till exempel kryddor, säger Mikael Mossvall, produktchef på Mariestads, till Dagens Media.

Enligt Mariestad ska resan utmynna i två nya ölsorter, varav en inspirerad av smaker från Hongkong.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079