23948sdkhjf

Mitt i gräddstormen — GB Glace lovar 100 procent svenskt

Samtidigt som det råder uppvispad stämning om gräddimport blir GB Gräddglass helt svenskproducerat.
Den senaste tiden har flera stora livsmedelskedjor fått hård kritik för att de, mitt under brinnande mjölkkris, säljer mejeriprodukter som importerats från andra EU-länder.

Bland annat har Ica-handlare Osby, i skånska Fagerhult och Norsjö i Västerbotten plockat bort Icas egna vispgrädde, då den innehåller importerad grädde från Österrike.

Nu meddelar Unileverägda GB Glace att all GB Gräddglas á 500 ml kommer att innehålla "100 procent hållbart producerad grädde från svenska gårdar som värnar om djur och miljö".

— Glassen i våra 500 ml stora förpackningar är nu gjord på färsk grädde från svenska gårdar där vi ställer höga krav på gårdarna, ofta ställer vi strängare krav än svensk lagstiftning när det kommer till energiförbrukning, biologisk mångfald och omsorg för djuren. I dagsläget är det grädden som är hållbart producerad men vi har en målsättning att ha en 100 procent hållbart producerad produkt inom de närmsta tre åren, skriver Dominika Hagborg, marknadschef på GB Glace, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096