23948sdkhjf

Livsmedelsverket startar krisgrupp

Livsmedelverket startar nätverk mellan bransch och myndigheter för att öka beredskapen om livsmedelsförsörjningen hotas.
Den svenska livsmedelsindustrin är känslig för yttre faktorer som oro på oljemarknaden, störningar i elförsörjningen och pandemier.

Sedan 2010 har Livsmedelsverket samordningsansvar för kris- och beredskapsplanering av den svenska livsmedelsförsörjningen. Hittills har ansvaret främst gällt kortvariga kriser upp till tre veckor. Nu vill myndigheten stärka planeringen inför krissituationer och startar därför en samrådsgrupp för att arbeta med ett mer långsiktigt krisperspektiv kring livsmedelförsörjning.

Under onsdagen bjöd Livsmedelsverket in till ett första samrådsmöte. Med på mötet fanns, förutom Jordbruksverket, Försvarsmakten, SKL (Sveriges kommuner och landsting), länsstyrelse och MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap), även representanter för livsmedelsbranschen och konsumenter.

Nätverket ska, enligt Livsmedelsverket, "bidra till ökad förmåga till trygga leveranser av säker mat, även vid stora och långvariga samhällstörningar".

Food Supply söker Livsmedelsverket för reda ut vilka som deltog på nätverkets premiärmöte.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078