23948sdkhjf

Förnyad pakt mellan LRF och grossist

Martin & Servera och LRF förlänger samverkansavtal för ökad försäljning.
Syftet med avtalet, som sträcker sig över en treårsperiod, är att samverka för att öka försäljningen till privata och offentliga kunder på restaurangmarknaden.

Både restauranggrossisten Martin & Servera och Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, anser att det det behövs mer information av information och stöd kring svenska produkter i upphandlingssituationer och vill tillsammans med Upphandlingsmyndigheten vara med och förtydliga regelverket.

— Vi planerar gemensamma aktiviteter i syfte att informera om hur man kan upphandla svenska produkter på ett effektivt sätt genom sin grossist. Ett sätt kan vara lokala seminarier med information om hur vi som grossister kan hjälpa kommuner och landsting med bra lösningar för att handla lokala produkter, säger Håkan Åkerström, vd Martin & Servera, i ett pressmeddelande.

Samarbetsavtalet ska lyfta fram svenskt och lokalt producerat mat.

— Vi vill underlätta för de kunder som vill välja svenska råvaror och produkter. I vårt samarbete med LRF arbetar vi tillsammans för ökad ursprungsmärkning och tydlig svenskmärkning. Bland annat har vi på Martin & Servera precis tagit beslut om att använda svenskmärkningen för våra egna märkesvaror, säger Håkan Åkerström.

Enligt pressmeddelandet ska företagen gemensamt arbeta för att komma tillrätta med bristen på bland annat griskött och ekologiska produkter på den svenska marknaden:

"Ambitionen är att stimulera till ökade investeringar och satsningar på svensk livsmedelsproduktion. Arbetet riktar sig mot hela kedjan: bonde, slakteri, grossist, kommun".

Martin & Servera uppger även att företaget kommer att använda den nya svenskmärkningen för de egna märkesvarorna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094