23948sdkhjf

Efter ökning på 1 000 procent — köttgård vill fördubbla

Växling från mjölk till kött har gjort att Grön Ko har tiodubblat försäljningen på två år.
Grön Ko och Mässviks säteri utsågs nyligen till årets nötköttsföretagare av LRF. Det efter att företaget har ökat leveransen av ekologiska och Krav-märkta färdigrätter från mellan 1 000 och 1 500 portioner till omkring 15 000 portioner, enbart till Ica. Det skriver Säffle-Tidningen.

Nu vill Grön Ko, som ägs av Christina Jonsson-Lillienau och Knut Lillienau, expandera ytterligare och utöka såväl sortiment som kundbas.

Gården övertogs år 2000, och då var mjölkproduktion det primära. Sedan dess har Mässvik gått från en anställd till 27 medarbetare, varav 17 heltidstjänster.

— Vi är snart tillbaka där gården befann sig på 1920-talet då min farfar Gösta drev gården och 25 personer hade sin inkomst från gården, säger Knut Lillienau till tidningen.

Skiftet från mjölk till kött visade sig vara ett framgångsrecept.

— Men inte bara vårt eget kött utan också fem andra gårdars kött som vi använder för att producera måltidslösningar och högprofilerade varor, både i egna butiken och till dagligvaruhandel, restauranger och inrättningar som satsar på högkvalitativ mat med identitet, säger Knut Lillienau, som säger att det finns potential att fördubbla produktionen från dagens 160 uppstaplade djur.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.114