23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Svenskt viktigare än smak

Ursprung viktigare än både smak och pris, enligt undersökning från Livsmedelsföretagen.












Så prioriterar svenskarna, enligt Demoskop:













Att en produkt är svensktillverkad är den enskilt viktigaste orsaken när svenskarna väljer i mat i butiken. Det visar en undersökning från Demoskop, som branschorganisationen Livsmedelsföretagen har beställt. Därmed är ursprunget viktigare än andra faktorer, som huruvida produkter uppfattas som hälsosamma eller smakar bra. Även hälften av de 1 387 tillfrågade. — Undersökningen visar att det är viktigt för många konsumenter att maten är producerad i Sverige. Och den svenskmärkning som vi snart inför tillsammans med Svensk Dagligvaruhandel och LRF kommer att göra det betydligt enklare att välja svenskt, säger Livsmedelsföretagens vd Marie Söderqvist, i en kommentar. Att maten är svenskproducerad: 48 procent Att maten är hälsosam: 42 procent Att maten ger mig en smakupplevelse: 36 procent Att maten inte är för dyr: 32 procent Att maten är ekologisk: 23 procent

BREAKING
{{ article.headline }}
0.063