23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Krav: Ekologiskt marginellt dyrare

Ekologisk lax dyrast bland de vanligaste varorna.












För en genomsnittlig kaffekonsument blir veckoförbrukningen 2,52 kronor dyrare om kaffet producerats ekologiskt och Krav-märkt medan en det enda en skiljer 1 öre mellan en portion oekologiskt vetemjöl jämfört med ett ekologiskt dito. Det enligt en prisjämförelse som organisationen Krav har genomfört i nio butiker runt om i Sverige. Enligt Krav skiljer det som mest cirka 10 kronor, omräknat i portioner. Dyrast i förhållande till icke-ekologiskt är laxfilé med 9,50 kronor per portion. I Krav stickprovsundersökning framgick också att icke-ekologiska bananer inte fanns tillgängligt i samtliga butiker. – Vi ser en utveckling där många konsumenter inte vill köpa bananer som odlats på bekostnad av människor och natur. Istället lägger vi gärna lite mer pengar på maten och vet att den är mycket mer prisvärd, att de får bättre miljö för både människor och djur med på köpet, säger Katarina Wolf, marknadschef på KRAV.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.062