23948sdkhjf

Mathem anställer 148

Nu siktar livsmedelstjänsten siktar på börsnotering.
Bara under september anställde matkasseföretaget Mathem 148 nya medarbetare, varav 101 på lagret i Bromma och tio på lagret i Göteborg. Dessutom har 37 personer anställts som leveransförare. Det skriver Dagens Industri.

Det innebär en rejäl personalförstärkning då den totala personalstyrkan uppgår till runt 700 anställda.

— Vi växer och måste erbjuda en bra tjänst till kunderna. Samtidigt förlorade vi många unga medarbetare i samband med skolstarten, säger Staffan Mörndal, ägaransvarig för Mathem på huvudägaren Verdane Capital, till Dagens Industri.

Enligt Staffan Mörndal på Verdane, som äger 40 procent av Mathem, ska bolagets kassa på 200 miljoner kronor räcka till en börsnotering om några år.

Framtidsförväntningarna hos Mathem, som omsatte 454 miljoner kronor 2014 med en förlust på 104 miljoner kronor, är höga.

— Vi tror att 30 procent av livsmedelsbranschen kommer att finnas på nätet om 10-20 år. I Sverige är marknadsandelen bara 1 procent idag, mot 5 procent för England som kommit längre än oss. Mathem är den största spelaren på marknaden för plockvaror och går förmodligen om det ledande matkassebolaget, Linas Matkasse i år sett till månatlig omsättning i Sverige, säger Staffan Mörndal till tidningen.

Enligt honom kommer omsättningen för 2015 att hamna på runt 800 miljoner kronor. Det kan jämföras med 2014, då Mathem omsatte 454 miljoner kronor och redovisade en förlust på 104 miljoner kronor.

Läs också: Storförlust för Mathem

Läs också: Mathem värderas till över en miljard
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095