23948sdkhjf

Ägg allt populärare

Äggförsäljningen i Sverige ökar, och lagom till Äggets dag konstaterar Svenska Ägg att svenskarna föredrar löskokta ägg.
I dag är det Äggets dag, vilket firas i över 80 länder runt om i världen. I Sverige är det branschorganisationen Svenska Ägg som håller den gulvita fanan högst.

Lagom till Äggets dag har Svenska Ägg låtit beställa en undersökning som visar att 57 procent av äggätarna föredrar kokt ägg, och att de flesta vill gulan ska vara krämig. Enligt Svenska Ägg beror den löskokta vurmen på att svenskar, på grund av hög hygienkontroll, inte riskerar att bli salmonellasmittade av löskokta ägg, till skillnad från andra länder i världen.

I Sverige har äggförsäljningen ökat med nästan 50 procent de tio senaste åren. I Sverige äts över 5 miljoner ägg varje dag. Och ägget som råvara har blivit trendigt. I Stockholm har restaurangen Eggs Inc, som enbart serverar rätter med ägg som bas, gått så bra att konceptet snart kommer till Malmö.

Astrid Lovén Persson, verksamhetsledare på Svenska Ägg, kommer fira Äggets dag med en pressträff på just Eggs Inc tillsammans med Svenska Äggs ordförande Axel Lagerfelt, som själv är äggproducent utanför Linköping.

Hon hoppas att Äggets dag kommer göra att det äts extra mycket ägg.

— Ägg är ju ett fantastiskt livsmedel som innehåller allt du behöver, utom C-vitamin, säger Atrid Lovén Persson, till Food Supply.

Hur ska ni skapa uppmärksamhet kring dagen?

— I år satsar vi på bland annat på radio, podcasts och storbildskärmar. Det blir också aktiviteter i en del butiker samt pressmeddelanden och bloggutskick. Förutom då pressträffen på Eggs Inc förstås!

Vilken budskap vill ni få ut?

— Just nu vill vi gärna lyfta fram att Livsmedelsverket äntligen konstaterar att ägg inte är farligt att äta, utan du kan äta flera ägg om dagen. Nu när vi går mot mörkare tider vill vi också påminna om att ägg innehåller en hel del D-vitamin, som vi alla behöver mer av under den mörka årstiden.

Läs också: Äggbranschen sågar Livsmedelsverket
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079