23948sdkhjf

De slåss om förpackningspris

Orkla står mot Ica när förpackningbranschen ska prisas.
Den 21 oktober ställs Orkla och Ica mot varandra. Då, under Scanpack-mässan, koras nämligen Sveriges bästa livsmedelsförpackning i konsumentkategorin av Packaging Industry Awards.

För Orklas del handlar det om Crown-utvecklade lock, "Sveriges nya lättöppnade lock", som lanserades under hösten 2012 och som återfinns på bland annat sylter, marmelader och äpplemos från varumärken som Felix, Bob och Önos.

I andra ringhörnan står Ica, som också tävlar med ett syltlock. I Ica Gott Livs sortiment byttes glas ut mot plast, en burklösning från RPC Superfos, som kan återanvändas, diskas, frysas och värmas i mikrovågsugn.

Men livsmedelsjättarna kan få stryk av förpackningsföretaget Duni, vars pizzaförpackning är gjord på en biprodukt i sockertillverkning, bagasse. Kartongen bryts ned till jord på åtta veckor och håller värmen längre än en vanlig pizzakartong.

Tävlingen, som arrangeras av tidningen Packmarknaden, är nu inne på sitt sjunde år och syftet är att visa upp innovationskraften i svensk förpackningsindustri.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078