23948sdkhjf

Antalet Krav-märkta bröd jäser

Hittills har dubbels så många nya Krav-märkta bröd lanserats som under fjolåret.
I slutet av 2013 fanns det 200 Krav-märkta bröd i svenska livsmedelsbutiker. Nu har konsumenterna 340 sticken att välja mellan. Det efter att 88 nya sorter har lanserats hittills i år.

— Det är extra roligt att så många nya bröd lanseras just i år då FN har deklarerat att jordarna ska stå i centrum. Och spannmålen som brödet bakas av kommer ju direkt från myllan, säger Johan Cejie, försäljningschef Krav, i ett pressmeddelande.

För att brödet ska klassas som Krav-märkt måste spannmålet ha odlats utan kemiska bekämpningsmedel, konstgödsel eller GMO. Det får inte heller innehålla vissa tillsatser, som exempelvis färgämnet betakaroten.

Ett av de nya Krav-märkta bröden som lanserats under 2015 är tunnbrödet Akka, för vilket tillverkaren Polarbröd för närvarande lanserar stenhårt via reklam.

Ett av bröden är Polarbröds KRAV-märkta tunnbröd Akka:

— Polarbröd har satt som mål att nå full hållbarhet 2022. Redan 2008 lanserade vi ett ekologiskt bröd i butik, men då var marknaden inte mogen. Förra året kom Polarknäcke Ekologisk och som marknadsledare inom kategorin är vi nu stolta över att kunna erbjuda Akka ekologisk mjukt tunnbröd, säger Polarbröds produktchef Maria Eriksson i en kommentar.

Enligt henne är det inte bara i offentlig sektor som efterfrågan ökar, utan även i dagligvaruhandeln,

— Vår förhoppning är att kunna lansera fler produkter framöver, säger Maria Eriksson.

Kristin Karlsson, presschef på Krav, säger att organisationen inte ser några tecken på att konsumentefterfrågan skulle avta under nästa år. Tvärtom.

— Utvecklingen är ett led i den starka och tydliga konsumentefterfrågan på Krav-märkt mat, säger hon till Food Supply.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.143