23948sdkhjf

Mat på nätet växer starkt

Livsmedelsförsäljningen på nätet ökade med 35 procent tredje kvartalet. Och företaget Mathem växer i rask takt.
Under det tredje kvartalet ökade livsmedelsförsäljningen på nätet med 35 procent jämfört med samma period 2014. Färdiga middagslösningar ökade med 22 procent medan försäljningen av så kallat lösplock ökade ännu mer, 46 procent. Det enligt D-food index, en återkommande mätning från Digital Svensk Handel och HUI Research.

En bredare tillgång kopplat till bekvämlighet och tidsbesparing är huvudanledningen till den växande branschen, tror Svensk Digital Handel.

— Den digitala mathandeln drivs av bekvämlighet och tidsbesparing och allt fler kunder ute i landet får också möjligheten att handla mat på nätet. Detta driver försäljningen ytterligare, säger Jonas Ogvall, vd på Svensk Digital Handel, i ett pressmeddelande.

Jonas Ogvall poängterar dock att "utvecklingen sker från låga nivåer".

— Vi blir allt mer mobila och digitala i vårt köpbeteende och majoriteten av alla köp har digitala inslag idag. Nya tekniska lösningar och en ökad mognad bland konsumenterna påverkar givetvis även livsmedelsinköpen och vi kommer att få se en fortsatt digitalisering av mathandeln, avslutar Jonas Ogvall.

Ett nätmatföretagen som växer kraft är Mathem. Försäljningen har vuxit med 72 procent.

— Försäljningen har varit fortsatt stark och under sommaren hade vi till exempel. en fantastisk utveckling på våra leveranser med båt i Stockholms skärgård. Att handla sin mat på nätet är snart en del av vardagen för alltfler, säger Matshems vd Tomas Kull i ett pressmeddelande, och fortsätter:

— Det här är inte längre något som de mer nyfikna testar. Alla som har ett behov att förenkla sin vardag, och slippa lägga tid och kraft på stormarknaden kommer att handla sin mat på nätet, säger Tomas Kull.

Omsättningen under 2014 var 450 miljoner kronor.

MatHem.se är Sveriges största matbutik på nätet. Företaget växer kraftigt och omsättningen för 2014 var närmare 450 miljoner kronor. MatHem grundades av Tomas och Karolin Kull för att förenkla människors vardag genom en snabb och enkel tjänst, med det största utbudet av varor som levereras hem till dörren. Verksamheten finns i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö med närliggande orter. MatHem äger hela distributionskedjan från beställning och lager till kylbilar för leverans till kundernas dörr för att kunna hålla högsta kvalitet och service.





Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078