23948sdkhjf

Grossist bygger klimatsmart superlager

Martin & Servera blir Enköpings största privata arbetsgivare när lagerverksamheten i Stockholm och Västerås flyttar in på 36 000 kvadrat.
Restaurang- och storköksgrossisten Martin & Servera slår samman lagerverksamheten i Årsta utanför Stockholm och den i Västerås. I stället ska omkring 250 medarbetare flyttas in i ett gigantiskt lager i Enköping, vilket gör Martin & Servera till kommunens största privata arbetsgivare.

Lokalen, som börjas byggas i januari 2016, kommer att bli 36 000 kvadratmeter stort och innehålla kyl- och fryslager samt en avdelning för kolonialvaror. Anläggningen ska stå klar 1 januari 2017.

Enligt Martin & Servera har det logistiskt gynnsamma läget mellan E18 och riksväg 55 varit avgörande i beslutet.

— Avgörande har också varit att hitta en kommun norr om Stockholm med pendlingsavstånd från både Västerås och Stockholm, eftersom vi vill att så många som möjligt ur vår befintliga personal ska vilja följa med till det nya lagret. Vi vill också säkra tillgången på arbetskraft i framtiden. Då blir Enköping det bästa alternativet, säger Stefan Bergström Hedmark, logistikdirektör i Martin & Servera, i ett pressmeddelande.

Anläggningen kommer också att vara klimatsmart då krav på solceller, återvinning av restvärme och lägre energiförbrukning har varit krav.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.067