23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Göteborgskonditori varnas för hallonslarv

Det prisbelönade konditoriet garnerade tårtor med frysta utländska hallon utan att koka dem.




Läs också: Frysta hallon återkallas











I maj avled tre personer på ett äldreboende i Ljungby, sannolikt på grund av att de ätit frysta utländska hallon med virussmitta. Händelsen fick leverantören Martin & Servera att återkalla hallonen. Men även Livsmedelsverket agerade efter dödsfallen och har sedan dess rekommenderat att fryst utländska hallon ska kokas i en minut innan de serveras. Detta råd har uppenbarligen inte nått från till ett prisbelönat konditori i Göteborg, som ni varnas efter att miljöförvaltningens inspektörer upptäckt att personalen garnerar sina tårtor med okokta utländska frysta hallon, uppger Göteborgs-Posten. Konditoriet får nu två veckor på sig att rätta till bristerna.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.076