23948sdkhjf

Nytt mejeri satsar på Tetra Pak

DalsSpira fortsätter knyta viktiga avtal.
DalsSpira har tecknat ännu ett viktigt avtal för att kunna hålla planerad produktionsstart i det nya mejeriet i Färgelanda. Avtalet skrivs med Tetra Pak och gäller förpackningsmaskinen TR/7.

Avtalet omfattar förpackningsmaskinen TR/7 och intag av denna, uppstart, utbildning och support.

– Förpackningsmaskinen kan packa allt från 2,5 dl till 1 liter med skruvkork vilket gör att vi får en stor flexibilitet i vår produktutveckling i framtiden, säger DalsSpiras vd Malin Jakobsson, i ett pressmeddelande.

Förpackningsmaterialet som kommer att användas för DalsSpiras närproducerade komjölk är helt förnyelsebart. DalsSpira blir bland de första i Norden att använda denna kartong, vilken tillverkas i Sunne av svensk skogsråvara som lamineras med förnybar bioplast i Skoghall, det vill säga bara växtbaserade material. Även skruvkorken som kommer att användas på förpackningen är tillverkad av biobaserad växtråvara.

– För oss på DalsSpira är det viktigt att göra val som känns bra i magen. Vi är noga med att veta varifrån våra råvaror och ingredienser kommer, därför känns det extra roligt att kunna använda en förnyelsebar förpackning som är gjord och tillverkad i Sverige, fortsätter Malin Jakobsson.

Den totala investeringen av DalsSpiras satsning på ett nytt mejeri i Björnhuset beräknas till 18 miljoner kronor. Tetra Pak:s del av uppdraget är värt cirka ca 3 miljoner kronor, resterande belopp delas på övriga leverantörer.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063