23948sdkhjf

Kebelco satsar på bagerier

E-nummerfri färg ska lyfta ingrediensdistributören.
Att kunna märka sina produkter som fria från tillsatser som e-nummer har blivit allt mer attraktivt inom livsmedelsbranschen, där begreppet "clean label" har varit på tapeten under flera år.

Det Göteborgsbaserade företaget Kebelco, som distribuerar ingredienser till bland annat mejerier, konfektyrtillverkare och bryggerier, lanserar nu en ny typ av e-nummerfria färger, Fruitmax. Det är inte minst en satsning som riktar sig mot bageriindustrin.

Färgerna, som bland annat ska ge bakstabilitet utan tillsatser, har forskats fram av den danska ingrediensjätten Chr. Hansen, ett företag som Kebelco arbetat med i många år.

— Naturliga färger har funnits i deras portfölj ett antal år. Chr. Hansen har nu vidareutvecklat de e-fria färgerna för bättre anpassning för bland annat bageribranschen, säger Niklas Ranhög, försäljningsansvarig på Kebelco.

— Chr. Hansen är en av de ledande leverantörerna av naturliga färger och med en omfattande global närvaro, kan vi på Kebelco erbjuda en av de bredaste naturliga färgportföljerna i branschen.

Hur ser du på konkurrensen på marknaden?

— Det finns aktörer som har delar av det sortiment som vi erbjuder. Det som vi märker är en markant ökning av förfrågningarna från inköpare/produktutvecklare på ”clean-label” och ”lean-label” produkter generellt inom alla segment likväl som palmfria produkter.

Vilka kunder har ni inom bageriindustrin?

— Vi har ett antal bagerikunder i vår kundstock, både småkonditorier och industribagerier.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078