23948sdkhjf

Charkföretag polisanmäler falsk konkursansökan

VD: "Det är uppenbart någon som vill skada oss".
Charkuterifabriken Sverige AB med säte i Halmstad har begärts i konkurs. Men allt är enligt bolaget själva ett bedrägeri.

– Ingenting stämmer. Vi ska inte gå i konkurs, förklarar Kent Svensson, vd för Charkuterifabriken Sverige AB, för Hallandsposten.

Ansökan som lämnats in till tingsrätten gäller både Halmstadföretaget, ett holdingbolag med samma namn samt företaget Nordströms Sverige Holdon AB, som ingår i samma företaggrupp.

Kent Svensson uppger för tidningen att det är uppenbart att någon vill skada bolaget.

– Sådant här har skett tidigare och bland annat drabbat ett företag i vår bransch för en tid sedan. Det har hänt att företag har försatts i konkurs på falska ansökningar, säger han.

Redan när ansökan lämnades in till Helsingborgs tingsrätt bestred Svensson den.

– Jag har förklarat för dem att det är någon slags bedrägeri eller urkundsförfalskning. Vi har anmält det till polisen.

Konkursansökan är, enligt Kent Svensson, skrivet på ett informellt sätt och anger bland annat som orsak till att företaget har "vuxit för fort och att investeringarna kostade jättemycket pengar”.

Ansökan förklarar vidare att företaget ska ha kontaktat alla sina kunder och leverantörer och att man ställt in alla betalningar i slutet av förra veckan.

– Jag vet inte vem som ligger bakom det här, men det tar mycket av min tid att reda ut det, säger Kent Svensson till Hallandsposten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094