23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Snabbmatschefernas löner halveras

Upprepade matförgiftningsskandaler påverkar Chipotle-topparnas lönekuvert.












Läs också: Snabbmatskedjan stäms för smittor











För den amerikanska snabbmatskedjan Chipotle Mexican Grill, känd för sina burritos, var 2015 ett synnerligen tufft år. Flera utbrott av norovirus och E. coli-bakteriesmittor runt om i USA har drabbat hundratals gäster och skakat restaurangkedjans rykte i grunden. Ett utbrott av det förstnämnda gjorde att Chipotle tvingades stängda över 40 restauranger i nordvästra USA. I december tvingades grundaren Steve Ells be om ursäkt för smittorna och i en intervju med amerikanska nyhetskanalen NBC lovade han bot och bättring inför framtiden. I samband med att Chipotle stämdes av drabbade gäster har kedjan fick bolaget lämna in uppgifter till den amerikanska motsvarigheten till Finansinspektionen. I dokumenten framgår att de båda cheferna Steve Ells och Monty Moran fått ta konsekvenserna av matförgiftningarna, uppger Business Financial News. Deras årslöner har sänkts med över 50 procent, till 13,6 miljoner dollar respektive 13,3 miljoner dollar. Utöver de krympta lönerna får Monty Moran och Steve Ells även avstå bonusar till följd av sjukdomsfallen, skriver Veckans Affärer.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.064