23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Många överger foodtrucks

Överetablering gör att många mobila matentreprenörer ger upp.

Under de senaste åren har foodtrucks, rullande restauranger, blivit en allt vanligare syn i stadsbilden, åtminstone i huvudstaden.

Men nu tycks trenden ha fått sig en törn. På ett år har 22 foodtrucks i Stockholm återlämnat sina tillstånd, och ytterligare sex stycken uppger att de har för avsikt att lägga ned verksamheten i vår. Det skriver Mitt i Östermalm.

Orsaken är att de mobila matställena har blivit för många. Stockholms stad godkänner idag 27 fordon, specialbyggda mindre lastbilar, att sälja mat. Men överetableringen, i kombination med att årsavgiften uppgår till 30 000 kronor och att de mest attraktiva platserna är otillåtna, gör att många nu tröttnat.

— Det finns cirka tio bra ställen i Stockholm att stå på just nu och cirka 60 aktiva truckar som slåss om de platserna från tidig morgon, säger Bart Brolin, som driver Vegan Soul Train, till Mitt i Östermalm.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.078|