23948sdkhjf

Protester mot Findus-nedläggningen

Tusentals är arga på Findus ägare Nomad Food efter beskedet om att fabriken i Bjuv ska läggas ned. Nu planeras en demonstration genom den skånska orten.
"Nedläggningen av Findus i Bjuv måste stoppas! Nomad Foods måste tänka om och tänka rätt! Regeringen måste ta initiativ för att stoppa nedläggningen!"

Så beskriver Facebook-gruppen "Rädda Bjuv — Stoppa nedläggningen av Findus" sin programförklaring, ackompanjerad av bilder på en arg ärta — en produkt som är starkt förknippat med anläggningen i Bjuv.

Gruppen har i skrivande stund fått stöd av 9 300 användare, och i sociala medier har många föreslagit bojkott av Findus produkter.

"Rädda Bjuv — stoppa nedläggningen av Findus" kommer också bli parollen under en stor manifestation i Bjuv, skriver Helsingborgs Dagblad. Arrangör är fackförbundet Livsmedelsarbetarförbundet, Livs.

— Tider och talare är inte klara. Men tanken är ett stort tåg med musikkår från Varagårdsskolan till Folkets hus-parken, säger Pauli Kristiansson, ombudsman på Livsmedelsarbetarförbundets förbundskontor i Stockholm.

Livs ordförande Hans-Olof Nilsson och Kent Ahlgren, klubbordförande på Findus, ska tala under manifestationen. Det ska också företrädare för facket Unionen, skriver Helsingborgs Dagblad.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094