23948sdkhjf

Regeringen kräver svar om Findus

Kallar till sig ledningen för ägarbolaget Nomad Foods.
När beskedet om att Findus verksamhet i Bjuv ska läggas ned kom var det många som blev förvånade.

Läs också: Findus stänger Bjuv-fabriken

Även regeringen är uppenbart irriterad på att ägarbolaget Nomad Foods, som köpte Findus för omkring 7 miljarder kronor i höstas, har valt att flytta tillverkningen till Tyskland.

Läs också: Findus säljs till brittiskt bolag

Enligt HD-Sydsvenskan har nu statsminister Stefan Löfven (s) givit näringsminister Mikael Damberg (s) i uppdrag att "snarast" kalla till sig ledningen för Nomad Foods till Stockholm för att förklara bevekelsegrunderna för beslutet att stänga Bjuv-fabriken.

— Regeringen delar den oro och förvåning som finns över det här plötsliga beskedet. Blir varslet verklighet kommer det att drabba inte bara de anställda, bönderna och Bjuv. Det skulle också innebära ett tufft slag mot livsmedelsnäringen i Sverige, säger Stefan Löfven, till HD-Sydsvenskan.

Stefan Löfven anser att det finns "en hel del frågetecken" kring flyttbeslutet och att nedläggningen "går tvärs emot de signaler" som regeringen får från andra delar av näringslivet.

— I Bjuv har man gjort stora investeringar för att plötsligt, med en ny ägare, avisera att man vill lägga ner verksamheten. Det är väldigt förvånande, säger Stefan Löfven till HD-Sydsvenskan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081