23948sdkhjf

Bayn öppnar upp

Ska lära allmänheten om sockerreducering i nybyggd akademi.
Sockerreduceringsföretaget Bayn Europe satsar på en öppen akademi i Gävle för workshops, både för konsumenter och företag. Bayn Studio ska fungera som ett innovationscentrum för produktdesign och utbildning i sockerreducering.

— Idag är de flesta konsumenter redan medvetna om att socker är en bidragande orsak till övervikt och diabetes II. Bayn strävar efter att hitta och utvärdera olika fiberlösningar, som havre och äpple, för att ersätta socker och skapa nya recept med bättre smak för produkter inom hälsokost. Det är huvudorsaken till att vi öppnar och investerar i Bayn Studio, säger Lucy Dahlgren, vd på Bayn Europe, i ett pressmeddelande.

Läs också: Söta framtidsplaner för svenska Bayn

Bayn Studio blir ett sätt för Bayn att få direkt feedback från konsumenter på ny produktutveckling och affärsutveckling.

— Bayn Studio kommer att fungera som en solid kunskapsplattform för vår kommunikation med både våra kunder och med allmänheten. Vi kommer att bjuda in våra kunder, dvs livsmedelstillverkare, att delta i workshops och seminarier om sockerreducering och lösningar för sockerreducering. Samtidigt vill vi bjuda in konsumenter och skolbarn att komma till Bayn Studio och själva prova på att tillverka choklad och godis utan tillsatt socker, säger Lucy Dahlgren.

Gävleanläggningen ska också fungera som ett showroom för Bayns sockerreducerade produkter under varumärket Eureba.

— Studion kommer att verka för att utbilda allmänheten om sockerreducering och för att visa våra formler och produkter utan tillsatt socker. Vi flyttar vårt labb närmare slutkonsumenten, och kan nu föra en direkt dialog med allmänheten om sockerreducering som ett sätt att leva hälsosammare. Vår ambition är koppla samman food science, livsstilsingredienser och livsmedelstillverkare med konsumenter, och att låta dem uppleva våra formler och lösningar för naturlig sockerreducering", säger Lucy Dahlgren.

Byggandet av Bayn Studio påbörjas inom kort och förväntas stå klart efter sommaren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078