23948sdkhjf

Läskjätte lanserar flaska gjord av växter

Flaskan tillverkas med hjälp av en teknologi som konverterar natursocker från växter.
Coca-Cola i Sverige, visar nu för första gången i landet, sin senaste innovation – en PET-flaska gjord av 100 procent återvinningsbart växtmaterial. Prototypen som läskjätten har tagit fram tillsammans med bioteknikföretaget Virent har fått namnet PlantBottle.

Flaskan tillverkas med hjälp av en teknologi som konverterar natursocker från växter och produkten är, enligt bolaget själva, helt återvinningsbar.

– Den nya flaskan skapades i liten skala för Expo-mässan i Milano i slutet av förra året för att visa att den här teknologin är möjlig. Det kommer att ta längre tid att skapa den infrastruktur och produktion som krävs för att lansera teknologin fullt ut på marknaden. Sådana här innovationer är nödvändiga för att Sverige ska nå sina klimatmål, men också för att vi i näringslivet, som är beroende av plast, ska uppnå våra ambitiösa mål att minska utsläppen, säger Rönnaug Vinje, hållbarhetschef på Coca-Cola Enterprises Sverige, i ett pressutskick.

Redan 2009 lanserade The Coca-Cola Company projektet PlantBottle med en flaska som är gjord av upp till 30 procent av växtbaserat material. Sedan dess har man tillverkat och distribuerat över 35 miljarder flaskor i nästan 40 länder, däribland Sverige.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11