23948sdkhjf

Löfbergs-basen vill samla 75 000 bönder

Kathrine Löfberg har utsetts till ordförande i International Coffee Partners.
Kathrine Löfberg tog över ordförandeklubban i kafferosteriet för ett år sedan. Nu har hon även utsetts till ordförande i International Coffee Partners.

International Coffee Partners grundades 2001 av Löfbergs, italienska Luigi Lavazza, tyska Neumann Kaffee Gruppe, finska Gustav Paulig Ltd och tyska Tchibo med målsättningen att göra småskalig kaffeodling mer konkurrenskraftigt och att förbättra livsvillkoren för kaffeodlare. Vad som började med två projekt har sedan dess blivit 23 projekt i tolv länder. Enligt organisationen har det lett till att totalt 30 000 kaffebönder har sett sina inkomster mer än fördubblats.

— Vi på Löfbergs var med och grundade International Coffee Partners för att vi vill ta ansvar från böna till kopp men också för att klimatförändringar och kaffeböndernas försörjningsmöjligheter är vår absolut största hållbarhetsutmaning. I slutändan handlar det för oss om att säkerställa att det finns riktigt bra kaffe för oss att köpa i framtiden, vilket vi arbetar med i vår egen värdekedja såväl som inom International Coffee Partners, säger Kathrine Löfberg, i ett pressmeddelande.

En avgörande framtidsfråga för kaffeodlarna är klimatförändringar. Översvämningar och torka gör att det blir svårare för många av världens 25 miljoner småskaliga kaffebönder att försörja sig. Ett rörlig råkaffepris sätter ytterligare press.

Kathrine Löfberg siktar på att 75 000 bönder ska nås till 2018.

— Som ordförande för International Coffee Partners kommer jag att fokusera på att skala upp och få ännu bättre utväxling på den framgångsrika arbetsmetod vi nu arbetat fram, inte minst med fokus på projekt som ökar kaffeböndernas intjäning genom ökad produktivitet och ökad kvalitet så att nästa generation har möjlighet att fortsätta att odla kaffe och kunna leva gott på det. Det handlar om att kunna ha ett bra liv som kaffebonde. Vår familjs vision med företaget är goda stunder för kommande generationer, och det innefattar självklart även kommande generationer kaffebönder, säger Kathrine Löfberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062