23948sdkhjf

Arla tvingas backa om hälsopåstående

Förvaltningsrätten stoppar Arla Foods från att marknadsföra mejeriprodukter med begreppet "aktiva bakterier".
Arla Foods har beskrivit mjölkdrycker och yoghurt som innehållande "aktiva bakterier" i produkter under samlingsnamnet Arla Wellness. Det gillade inte miljö- och hälsoskyddsnämnden i Stockholm, som förbjöd mejerijätten från att beskriva produkterna på det viset.

Arla Foods överklagade beslutet men nu har förvaltningsrätten fastslagit förbudet, rapporterar TT. Enligt domslutet har Arla Foods använt sig av ett otillåtet hälsopåstående. Uttryck som "wellness" och "aktiva bakterier" antyder, inkorrekt, ett samband mellan intag av produkterna och hälsa, anser domstolen.

— Förvaltningsrätten har bara tittat på aktiva bakterier i kombination med varumärket Wellness och inte tagit hänsyn till hela produkten, säger Annika Strömberg, hälsokommunikatör på Arla Foods, till TT, och poängterar att Wellness-produkterna innehållit andra hälsosamma ingredienser som kalcium och vitamin D.

Enligt Annika Strömberg är det ännu oklart om Arla Foods kommer att använda begreppet "aktiva bakterier" i samband med någon produkt i framtiden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125