23948sdkhjf

Student granskar Atria

Atria Scandinavia bjuder in en student i kemiteknik för att utmana livsmedelsföretaget kring matsvinn.
Livsmedelsföretaget Atria Scandinavia har låtit en civilingenjörsstudent, Lundastudenten Alexandra Malmsjö, granska verksamheten från insidan med fokus på att hitta sätt att minska matsvinnet.

Bakgrunden är att Atria Scandinavia, som nyligen byggt om sin fabrik i Malm för att minska matsvinn, har åtagit sig att minska företagets matsvinn med 25 procent till år 2020.

Projektet, som även ingår i Alexandra Malmsjös examensarbete, har enligt Atria lett fram till idéer som nu tas vidare ut i Atrias organisation.

— Alexandra har bland annat tagit fram en skiss på hur man skulle kunna förbättra en maskin, men också konkreta förslag på hur man kan ta tillvara på svinn sent i produktkedjan. Svinn som uppstår när produkter inte kan säljas på grund av felaktig form, etikettering etc. Riktigt bra idéer som vi nu tittar närmare på internt.Vissa kan implementeras omgående och några på lite längre sikt, säger Carsten Jörgensen, ansvarig för miljöfrågor på Atria Scandinavia, i ett pressmeddelande.

Uppenbarligen föll samarbetet väl ut då Atria nu erbjudit Alexandra Malmsjö en anställning som produkt-och förpackningsutvecklare i Atria Scandinavias innovationsteam i Malmö. Hon tillträder efter sommaren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062