23948sdkhjf

Storinvestering hos Pågen

300 miljoner kronor ger nya brödlinjer i Malmöfabriken.
Det är ingen hemlighet att Pågen siktar på att öka brödtillverkningen vid fabriken i Malmö. Som Food Supply skrivit om tidigare har bageriföretaget ansökt om att få tillstånd att öka produktionen från 85 000 ton till 120 000 ton per år.

Sedan i mitten av mars är även en ny degblandare i bruk.

Läs också: Ny investering hos Pågen

Nu ska Pågen utöka antalet brödlinjer från tretton till 16 stycken, en investering på omkring 300 miljoner kronor. Det skriver HD-Sydsvenskan.

— Det är här i Malmö vi vill vara. De nya linjerna kommer att underlätta det dagliga arbetet när vi ibland får driftsstopp på våra andra linjer. På så vis kommer vi hela tiden att kunna upprätthålla en hög produktion, säger Tørk Furhauge, vd för Pågen, till HD-Sydsvenskan.

Orsaken är att Pågen tror på ökad efterfrågan på färdigförpackat bröd. Tørk Furhauge vågar inte svara på hur investeringen kommer att påverka personalsammansättningen.

— Det är svårt att säga just nu hur det kommer att landa. Vi bygger framförallt en ny linje mot bakgrund av vår ökade försäljning där vi har en riktigt god utveckling i Sverige, övriga nordiska länder samt Tyskland. Därför kan det samlade resultatet snarare innebära att vi behöver fler medarbetare.

De nya brödlinjerna planeras vara i drift hösten 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094