23948sdkhjf

Mikrobryggerier väljer AGA

Avtal om koldioxid ska öka tryggheten för småskaliga bryggerier.
Småskaliga bryggerier i Sverige ökar stadigt. I snitt startas ett nytt bryggeri i veckan och på sju år har antalet exploderat från 30 till 224 stycken.

Läs också: Rekordökning av bryggerier

Nu har Föreningen Sveriges Oberoende Småbryggerier, som samlar 29 medlemmar, däribland Oppigårds, Poppels, Jämtlands Bryggeri och Oceanbryggeriet, kommer överens med AGA om leverans av koldioxid, något som används både under tillverkning och servering av öl.

Leveransen består av 10-kilos koldioxidflaskor av sorten Biogon. AGA kommer även att leverera koldioxid till föreningens årliga ölfestival som äger rum i Örebro den 2-3 september i år.

— AGA har arbetat aktivt för att sätta sig in i våra medlemmars verksamhet och de har investerat mycket tid och energi för att komma fram till den bästa individuella lösningen. Tack vare det nya avtalet kommer det också bli lättare att erbjuda fler kunder att sätta in kranar på pubar och restauranger, säger Berith Karlsson, ordförande i Föreningen Sveriges Oberoende Småbryggerier och vd för Närke Kulturbryggeri.

Föreningens kassör, tillika vd för Nynäshamns Ångbryggeri, Tony Magnusson beskriver avtalet som ekonomiskt gynnsamt och en stor trygghet, både för små och stora bryggerier i föreningen.

— Med ölens stigande popularitet har konkurrensen ökat. För att sticka ut ur mängden blir det därför ännu viktigare att hitta pålitliga samarbetspartners som lever upp till högt ställda krav på leveransplan, service och kvalitet. AGA är den leverantör som har de bästa möjligheterna att leverera gas, oavsett vilken typ av kund det gäller, säger Tony Magnusson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079