23948sdkhjf

Svenskt fiskföretag blir norskt

Västkustsbolag köps upp av sjömatskoncern.
Bröderna Stig och Tord Hansson har ägt Västkustfilé under många år. Varbergsföretaget startades 1974 och har den senaste tiden huvudsakligen fokuserat på private label-produktion för kunder på den europeiska marknaden.

Nu har den norska sjömatskoncernen Insula AS köpt Västkustfilé. Enligt Insula betyder förvärvet en starkare närvaro i Sverige. Detsamma gäller positionen som leverantör i hela Norden.

— Västkustfilé är ett solitt företag med en stark kompetens och erfarenhet inom sjömat. Vidare så ligger verksamheten strategiskt placerat i ett område i Sverige som har många likhetstecken med den norska kustlinjen när det kommer till tradition och kultur runt förädling av fisk. Vi känner därför att vi delar en gemensam utgångspunkt, och verksamheten förenar sig naturligt i vår koncernportfölj, enligt Sigvald Rist, administrativ direktör hos Insula i ett pressmeddelande.

Sedan 2014 äger Insula även Marenor, med verksamhet i Kungshamn och Lysekil längre norrut på den svenska västkusten. Efter övertagandet är det Marenors vd Benjamin Ajo som kommer att leda Västkustfilé. Stig och Tord Hansson kommer att finnas kvar inom verksamheten.

— Efter att ha varit ägare och vd för företaget i många år, ser jag nu fram emot att ta företaget in i en större sjömatsfamilj som Insula AS representerar. Vi känner att vi har hittat rätt köpare av företaget, och det blir spännande att utveckla verksamheten vidare på den nya plattformen som detta för med sig, enligt Stig Hansson.

Sigvald Rist på Insula ser positivt på Västkustfilés tillväxtförutsättningar.

— I närtid kommer vi att fokusera på att lära känna verksamheten i Varberg, samt utvärdera hur vi kan utveckla verksamheten vidare, säger Sigvald Rist.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094