23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Frantzén stänger ner

Den tvåstjärniga Michelin-krogen flyttar från Gamla stan i Stockholm efter nära tio år.
















Det var 2008 som Björn Frantzén, tillsammans med dåvarande kompanjonen Daniel Lindeberg, etablerade sig på Lilla Nygatan i Gamla stan i Stockholm. Restaurangen, som i dag drivs under namnet Frantzén, har sedan dess varit en av landets mest prisbelönta och internationellt uppmärksammade. I februari belönades Frantzén med två stjärnor i Guide Michelin för sjätte året i rad. Nu väljer dock kocken och krögaren Björn Frantzén att stänga sin restaurang. Den allra sista menyn kommer att serveras 9 juli. Restaurangen kommer emellertid att återuppstå på en ny adress i början av 2017. — Det tog oss flera tusen rätter att komma dit vi är idag. Men vårt nära decennium i lokalen på Lilla Nygatan var en uppvärmning. Det är nu dags för nästa stora steg, att få skapa den totalupplevelse som vi alltid har drömt om, säger Björn Frantzén, i ett pressmeddelande. Den nya restaurangen kommer att drivas av Björn Frantzén samt den nuvarande köksmästaren Marcus Jernmark.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.094